Ontstress de feestdagen met Feng Shui

Blogster Nancy van der Drift van Styling-id.nl over – ontstress de feestdagen met Feng Shui:

Het gaat al weer opschieten over een maand staat hier de kerstboom al. Wanneer de Sint het land uit is, beginnen de voorbereidingen in aanloop naar die o zo geliefde en gezellige feestdagen
Maar voordat het zover is, loopt het stress gehalte bij mij enorm op. Als perfectionist wil ik niets aan het toeval overlaten.

Kerstversiering

Dat begint al met het opzetten van de kerstboom. Voorgaande jaren duurde het uren voordat ik de ruim 500 lichtjes op de juiste plek in de boom had zitten. Daar heb ik vorig jaar verandering in gebracht door een dikke streng met lampjes aan te schaffen die je om de boom heen wikkelt. Directe tijdwinst. Wel iets minder lichtgevend, maar sfeervol genoeg.

Styling ID blog Ontstress de feestdagen met Feng Shui besjes

Kerstdiner

Mijn twee kinderen vinden het heerlijk om op kerstavond samen te koken. Traditiegetrouw vieren wij dit met z’n drieën en verwennen we elkaar met presentjes onder de kerstboom. Maar dat was pas de eerste dag…, tweede dag bij oma en de derde is nog niet helemaal uitgestippeld. Om niet weer hetzelfde gerecht voor te schotelen, struin ik op de IPad naar leuke en lekkere recepten.

Styling ID blog Ontstress de feestdagen met Feng Shui diner

Presentjes

Het is zo fijn om een dochter als Floor te hebben! Weken van tevoren heeft ze haar veel te lange verlanglijst al af. Gesorteerd op winkel, prijs en wens. Tim daarentegen weet nooit iets te vragen. Maar als moeder wil je toch leuk voor de dag komen. Weer een zoekopdracht voor de IPad erbij. Niet te lang zoeken, want ik bestel toch het liefst mijn cadeaus online, anders moet ik ook nog het winkelcentrum in.

Styling ID blog Ontstress de feestdagen met Feng Shui bal

Stress

Voelen jullie het al? De stress bouwt zich langzaam op. Naast mijn eigen bedrijf, vrijwilligerswerk, huishouden, moederschap voelen de feestdagen als werk. Dit jaar ben ik van plan het anders aan te pakken. Meer te genieten van alles.

Styling ID blog Ontstress de feestdagen met Feng Shui cake

Voldaan en Happy

In de filosofie van Feng Shui zeggen we: “Zoals je huis is, zo ben jezelf”. Een opgeruimd huis staat voor een opgeruimde geest. Iedere donderdagavond vlieg ik al soppend door mijn huis. Muziek keihard aan en gaan met die stofzuiger. Na afloop, rond 22:30 uur, zou je verwachten dat ik doodmoe op de bank neerplof. Maar niets is minder waar. Ik voel me dan happy, enorm voldaan en opgeruimd. Meestal eindig ik die avond genietend op de bank met een lekker glas wijn. Kortom met het opruimen van je huis valt er een last van je af. Het schoonmaken van je huis geeft je rust in het hoofd.

Styling ID blog Ontstress de feestdagen met Feng Shui denne appels

Het Bottleneck

En nu kom ik precies bij het pijnpunt van de feestdagen, waarom wij ons minder senang voelen thuis. Tijdens de feestdagen proppen we onze leefruimte vol met spullen. Niet alleen de kerstboom met de presentjes eronder. Het kastje waar de boom staat, neemt nu een andere plek in beslag. En tijdens het kerstdiner wordt het interieur aangepast om alle gasten aan tafel te krijgen. De kasten puilen uit met eten en drinken. Een gevoel van chaos en wanorde kan je dan onbewust bekruipen. Door de komst van gasten en alle “vreemde spullen” verandert jouw energie. Je voelt je minder thuis.

Styling ID blog Ontstress de feestdagen met Feng Shui bal ligths

Feng Shui tips

Wees niet te streng voor jezelf, perfectie staat je in de weg. Geniet van het moment en let minder op de rommel. Dan kun je meer ontspannen genieten van deze gezellige dagen. Bereid jezelf voor op het idee dat je huis maar tijdelijk aangepast is. Hierdoor kun je de veranderingen beter opnemen. Dan ontspan je automatisch. Prop niet het hele huis vol met versieringen. Beperk je tot de kerstboom. Laat deze de eyecatcher zijn in huis. Geef hem voldoende ruimte en laat hem shinen. Licht in deze donkere dagen is een energie die we goed kunnen gebruiken. Alles wat je niet direct gebruikt moet je uit het zicht opruimen. De koelkast hoeft niet uit te puilen, als je in de winter gebruik kunt maken van de koude buitenlucht. (Balkon/schuur) Houd het eenvoudig en overzichtelijk.

Styling ID blog Ontstress de feestdagen met Feng Shui sfeer

De Expert aan het woord

Mijn tips komen zeker niet uit de lucht vallen, maar zo professioneel als Margreth Eras van Fen Interaction jullie kan adviseren, kan ik bij lange na niet. Vandaar dat ik toch even contact heb gezocht met haar en kreeg de volgende drie tips van haar cadeau:

  • Plaats je boom dit jaar eens een keertje in de ZO sector. Het is goed om het element Vuur hier te gebruiken want meestal, zeker in jouw blog, hangt de Kerstboom vol met lichtjes wat het element Vuur is.
  • Let op met Kaarsen die je plaatst in het midden van je huis of in het midden van een ruimte er bestaat namelijk meer kans deze maand dat hier een brandje kan ontstaan.
  • Mocht je (kerst)planten in december in huis halen plaats ze eens in de NW sector van je huis of het NW gedeelte van je woonkamer in de december maand.

Styling ID blog Ontstress de feestdagen met Feng Shui enjoy

Ik heb me oprecht voorgenomen me dit jaar te houden aan deze richtlijnen. Ik hoop dat jullie kracht en energie putten uit deze eenvoudige maar effectieve tips. Met dit in gedachte wens ik jullie alvast hele fijne feestdagen.
Mocht je geïnteresseerd zijn in het toepassen van Feng Shui in huis, neem dan contact op met Fen Interaction. In het nieuwe jaar geeft Margareth Eras weer nieuwjaarslezingen. Wil jij weten hoe jouw Nieuwe Jaar aan de hand van Feng Shui er uit gaat zien? Let dan goed op, er is beperkte ruimte en data. Ook voor beginnelingen is dit echt een aanrader! Klik hier en lees er meer over!

By |2017-11-13T11:11:53+01:00november 13th, 2017|Uitgelicht|0 Comments